Prijava     Registracija    

српски serbian srpski english ufl

cosak

Matematička takmičenja u Srbiji

Matematička takmičenja pomažu u razvijanju analitičkog razmišljanja. Na takmičenjima se pojavljuju zanimljivi i nestandardni zadaci koji pored matematičkog obrazovanja zahtevaju i kreativnost. Ponekad su to pravi mali naučni radovi koji bi zadali velike muke čak i univerzitetskim profesorima. Najzad, pripreme i učešće na takmičenjima predstavljaju zabavu i izazov kakav redovna nastava nije u mogućnosti da pruži.

Ova stranica je posvećena srednjoškolskim takmičenjima. Ovde ćete pronaći sledeće:

  • Opšte informacije i zadatke sa takmičenja iz matematike u zemlji.
    Za zadatke sa svetskih takmičenja, posetite i naš međunarodni sajt (na engleskom), imomath.com, koji spada u tri najbogatija sajta ove vrste u svetu i u stalnom je porastu.

  • Pripreme za takmičenja - bogata arhiva materijala sa dodatnih nastava, zadataka za vežbu i ostalih stvari korisnih za one koji žele da nauče više.

  • Forum - mesto za postavljanje matematičkih pitanja (i odgovora) ili razgovor sa onima koji vole matematiku.
Najnovije vesti
 

(26.02.2017.) Na stranici sa zadacima okačeni su zadaci, rešenja i rezultati takmičenja Romanian Master of Mathematics 2017.

(22.02.2017.) Na stranici sa zadacima okačeni su zadaci sa Žautikovske MO 2017. i rešenja izbornog takmičenja za Romanian Master of Mathematics 2017.

(19.02.2017.) Danas je održano Okružno takmičenje iz matematike. Možete da pogledate zadatke, rešenja i preliminarne rezultate iz nekih okruga.
Državno takmičenje će se održati 11. marta u Devetoj gimnaziji u Beogradu.
Okružne kvote su ovde.

Arhiva vesti  

cosak
cosak cosak