Пријава     Регистрација    

српски serbian srpski english ufl

cosak

ИМОматх

Форум       Дискусије о такмичењима

1-25 26-50 51-62


По вама, у А категорији се нико не такмичи нпр. ради ослобађања од пријемног, него сви хоће на Олимпијаду?
Питање заслужује ширу дискусију, Сад је испало овако. Просто, четири задатка су јако мало. Премало да раслојиш и оне прве и оне друге.
Иначе, веруј ми да је нама најмањи проблем да вам забијемо задатке.

Постављено: 03/12/2017 у 19:03:16       Аутор dusandjukic

Ako vec kazete da vam ne bi bio problem da zabijete zadatke, znaci da vam ih ne manjka, pa ne vidim zasto se ne bi uvelo da ucenici u 3A i 4A kategoriji rade drzavno takmicenje po delimicno-"Olimpijskom" sistemu, samim tim bi se jasnije "raslojili" oni prvi i drugi, a i svi bi iskusili takav oblik takmicenja, ali tu se opet javlja problem voljnosti ili cega vec, komisije da pregleda 2 dana, tako da ste upravu kada kazete da ova tema zahteva siru diskusiju.

Nevezano za prethodnu temu, zasto ucenici koji nisu iz Beograda, nemaju pravo da ucestvuju na kvalifikacijama za druga takmicenja kao sto su Zautikovska olimpijada i slicno? Jer pored spremanja za takmicenje, iskustvo je isto jako vazno, a ako ucenik nije prosao na SMO ili dalje, nece imati gde drugo da ga stice, osim ako nije iz BGa...

Постављено: 03/12/2017 у 20:03:13       Аутор Zadatak

Ех. Па зато је уведена СМО, сад најзад имамо и "TST", а ти би сад да имаш више од једног СМО-а. Зар није онда још боље да се такмичење ради 10 дана? Ви сви то једва чекате ваљда. Још само треба обезбедити логистику, новац, домаћина, смештај, дежурне, добре задатке (иначе ви после кукате), огромне количине кафе и лудих печурака за комисију, и тако даље...

Добро, људи, нас двојица-тројица нисмо довољни за ову причу, али хвала вам на корисној дискусији.

Што се тиче Жаутиковске, руског Вишебоја и можда још неких, то су комерцијална такмичења на нивоу школа. Тамо МГ учествује о свом трошку. Нпр. екипу Јовине гимназије организатори би оберучке прихватили, само се треба пријавити и платити.

Постављено: 03/13/2017 у 07:03:20       Аутор dusandjukic

I ja sam bar malo zadovoljniji sto sam mogao bar negde da izrazim nezadovoljstvo (sto sobom,sto takmicenjem),naravno nerealno je ocekivati da se dodaju jos neka takmicenja ,pogotovo sto sad sa ovim novim sistemom imamo jednak broj krugova kao vecina jacih zemalja (u principu to je 3 runde + nacionalna olimpijada+TST).Ali ono sto se mozda moze ocekivati (bar se nadati) su tezi zadaci na 3. rundi jer se ove godine kao sto sam rekao nije mnogo razlikovala od druge(1. sa okruznog \( > \) 1. sa drzavnog,4. sa okruznog \( > \)od 2. sa drzavnog,4. sa opstinskog \( > \) od 3. sa drzavnog).Mislim da bi sigurno ostavilo bolji utisak za ove ispod crte za SMO,kad se vidi da je bar jedan od tih u vrhu uradio zadatak koji vi niste i znate onda da morate da radite na toj oblasti,ili prosto priznati da je bolji u tom trenutku.Sigurno je bolji osecaj od onog gorkog kad se gube poeni na uradjen zadatak i to napravi razliku,ali treba i to prihvatiti takva su takmicenja.

Постављено: 03/13/2017 у 07:03:23       Аутор IMO2017

Potpune se slazem sa obojicom, "malo" sam preterao sto se tice dvodnevnog takmicenje, jer je upravo ovakav sistem najslicniji onom u najjacim drzavama sto je ujedno i verovatno ne najbolji, ali mu tezi. Hvala na informacijama i neka ovogodisnji tim bude izabran bez ikakvih nelagodnosti(ako je to moguce...)...

A vezano za "druga" takmicenja, potpuno ocekivan i korektan(u pogledu finansiranja) razlog...

Постављено: 03/13/2017 у 10:03:41       Аутор Zadatak

Da li mozda neko zna gde se mogu naci oblasti koje ce biti na odredjenom takmicenju, trenutno mi treba koje oblasti dolaze u obzir za 3. razred b kategorija opstinsko i okruzno takmicenje?

Постављено: 10/05/2017 у 12:10:59       Аутор Ana Damnjanovic

Има програм такмичења на сајту ДМС: https://dms.rs/wp-content/uploads/2016/12/program_2016.pdf

Постављено: 10/12/2017 у 18:10:42       Аутор dusandjukic

Да ли постоји икаква могућност жалби(некоме другом), после оркужног такмичења ако смо убеђени да смо оштећени и после жалби које су биле после самог данашњег такмичења?

Постављено: 02/24/2018 у 15:02:35       Аутор Tjofil

Друштву математичара. Не ако мислиш да 8 поена треба да буде 12, али да ако си потпуно уверен да 5 треба да буде 20.

Постављено: 03/01/2018 у 12:03:00       Аутор dusandjukic

Прошло је већ неко време, тотално сам разочаран регуларношћу окружног такмичења. Игром случаја испао сам за пар бодова због калкулисаног прегледања мог годишта које је остало последње, са циљом да се пропусте такмичари прегледача из млађих годишта, због донекле у том тренутку већ познате границе за пролаз. Крљачки је прегледано, једине четири бројке које сам приметио да су додељиване на задацима за моје годиште су 0, 5, 10, 20, готово ништа између. Најситнији услови и пропусти који не мењају ток задатка кажњавани су са по 15 бодова. Такође приметио сам и аномалију(Како се за наш регион смењују два града у одржавању окружног такмичења) да одређени ученици имају знатно веће успехе на окружном одржаном у њиховом граду(неколицина додуше), и да се са републичких враћају окићени кромпиром. Но добро, ако и даље није касно поставио бих моје решење задатка у део форума предвиђен за задатке, интересује ме ваше мишљење, како око задатка тако и око жалбе. Поздрав.

Постављено: 03/01/2018 у 16:03:57       Аутор Tjofil

Занима ме када ћете објавити коначну листу градског из математике,са сабраним бодовима са опстинског и градског ,пошто су жалбе већ прошле.....

Постављено: 03/03/2018 у 05:03:29       Аутор slavica

slavica: ја никад. Ово је углавном незваничан сајт о такмичењима. Мораш да се обратиш школи у којој се такмичење одржало.

Tjofil, јасно ти је да ти могу дати само своје лично мишљење (само о задатку и жалби, наравно)?

Постављено: 03/03/2018 у 17:03:03       Аутор dusandjukic


cosak
cosak cosak