Prijava     Registracija    

српски serbian srpski english ufl

cosak

IMOmath

Forum     Diskusije o takmičenjima

1-25 26-50 51-57


Po vama, u A kategoriji se niko ne takmiči npr. radi oslobađanja od prijemnog, nego svi hoće na Olimpijadu?
Pitanje zaslužuje širu diskusiju, Sad je ispalo ovako. Prosto, četiri zadatka su jako malo. Premalo da raslojiš i one prve i one druge.
Inače, veruj mi da je nama najmanji problem da vam zabijemo zadatke.

Postavljeno: 03/12/2017 u 19:03:16     Autor dusandjukic

Ako vec kazete da vam ne bi bio problem da zabijete zadatke, znaci da vam ih ne manjka, pa ne vidim zasto se ne bi uvelo da ucenici u 3A i 4A kategoriji rade drzavno takmicenje po delimicno-"Olimpijskom" sistemu, samim tim bi se jasnije "raslojili" oni prvi i drugi, a i svi bi iskusili takav oblik takmicenja, ali tu se opet javlja problem voljnosti ili cega vec, komisije da pregleda 2 dana, tako da ste upravu kada kazete da ova tema zahteva siru diskusiju.

Nevezano za prethodnu temu, zasto ucenici koji nisu iz Beograda, nemaju pravo da ucestvuju na kvalifikacijama za druga takmicenja kao sto su Zautikovska olimpijada i slicno? Jer pored spremanja za takmicenje, iskustvo je isto jako vazno, a ako ucenik nije prosao na SMO ili dalje, nece imati gde drugo da ga stice, osim ako nije iz BGa...

Postavljeno: 03/12/2017 u 20:03:13     Autor Zadatak

Eh. Pa zato je uvedena SMO, sad najzad imamo i "TST", a ti bi sad da imaš više od jednog SMO-a. Zar nije onda još bolje da se takmičenje radi 10 dana? Vi svi to jedva čekate valjda. Još samo treba obezbediti logistiku, novac, domaćina, smeštaj, dežurne, dobre zadatke (inače vi posle kukate), ogromne količine kafe i ludih pečuraka za komisiju, i tako dalje...

Dobro, ljudi, nas dvojica-trojica nismo dovoljni za ovu priču, ali hvala vam na korisnoj diskusiji.

Što se tiče Žautikovske, ruskog Višeboja i možda još nekih, to su komercijalna takmičenja na nivou škola. Tamo MG učestvuje o svom trošku. Npr. ekipu Jovine gimnazije organizatori bi oberučke prihvatili, samo se treba prijaviti i platiti.

Postavljeno: 03/13/2017 u 07:03:20     Autor dusandjukic

I ja sam bar malo zadovoljniji sto sam mogao bar negde da izrazim nezadovoljstvo (sto sobom,sto takmicenjem),naravno nerealno je ocekivati da se dodaju jos neka takmicenja ,pogotovo sto sad sa ovim novim sistemom imamo jednak broj krugova kao vecina jacih zemalja (u principu to je 3 runde + nacionalna olimpijada+TST).Ali ono sto se mozda moze ocekivati (bar se nadati) su tezi zadaci na 3. rundi jer se ove godine kao sto sam rekao nije mnogo razlikovala od druge(1. sa okruznog \( > \) 1. sa drzavnog,4. sa okruznog \( > \)od 2. sa drzavnog,4. sa opstinskog \( > \) od 3. sa drzavnog).Mislim da bi sigurno ostavilo bolji utisak za ove ispod crte za SMO,kad se vidi da je bar jedan od tih u vrhu uradio zadatak koji vi niste i znate onda da morate da radite na toj oblasti,ili prosto priznati da je bolji u tom trenutku.Sigurno je bolji osecaj od onog gorkog kad se gube poeni na uradjen zadatak i to napravi razliku,ali treba i to prihvatiti takva su takmicenja.

Postavljeno: 03/13/2017 u 07:03:23     Autor IMO2017

Potpune se slazem sa obojicom, "malo" sam preterao sto se tice dvodnevnog takmicenje, jer je upravo ovakav sistem najslicniji onom u najjacim drzavama sto je ujedno i verovatno ne najbolji, ali mu tezi. Hvala na informacijama i neka ovogodisnji tim bude izabran bez ikakvih nelagodnosti(ako je to moguce...)...

A vezano za "druga" takmicenja, potpuno ocekivan i korektan(u pogledu finansiranja) razlog...

Postavljeno: 03/13/2017 u 10:03:41     Autor Zadatak

Da li mozda neko zna gde se mogu naci oblasti koje ce biti na odredjenom takmicenju, trenutno mi treba koje oblasti dolaze u obzir za 3. razred b kategorija opstinsko i okruzno takmicenje?

Postavljeno: 10/05/2017 u 12:10:59     Autor Ana Damnjanovic

Ima program takmičenja na sajtu DMS: https://dms.rs/wp-content/uploads/2016/12/program_2016.pdf

Postavljeno: 10/12/2017 u 18:10:42     Autor dusandjukic


cosak
cosak cosak